Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine bariyer olan ivedi hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha mecmu ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

çatı bâtınlerinde kadeh yahut metal sandık olan elan hafif ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın Bapsı omurga amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 takım yekta kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması tehlikeli nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Paslanmaz çelik, olağan yangın kapısı çelikten henüz mürtefi mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında nazarıitibar edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem meselelevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi sinein bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın kapıları kadar yapı eminği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, coşkunluke dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna kırmızıınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Opsiyonel olarak yaman sızdırmazlık sağlayıcı kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yüzıcı gereç bâtınermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Report this wiki page